Vuoden Auto Suomessa -tiedotteet

Ford Focus on Vuoden Auto Suomessa 2019.

Tiedote 10.11.2018

Ford Focus on Vuoden Auto Suomessa 2019

Ford Focus nousi voittoon Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilpailun erittäin tiukassa finaalissa. Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet valitsivat voittajan kuuden finalistin joukosta.

Vuoden Auto Suomessa 2019 ratkesi Ford Focuksen voittoon vain kahden äänen erolla. Toiseksi kilpailussa sijoittui Mercedes-Benz A-sarja ja kolmanneksi Kia Ceed. Seuraavat sijat menivät Volvo XC40:lle, Volvo V60:lle ja Škoda Karoqille.

Viidettä kertaa järjestetyn Vuoden Auto Suomessa -kilpailun taustalla on alan toimittajia edustava Auto- ja liikennetoimittajat ry. Valinnan tärkeimpiä valintaperusteita ovat uutuusarvon ohella rahalle saatava vastine, mutta ajettavuutta, mukavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä tai ympäristöystävällisyyttäkään ei saa unohtaa.

Kilpailuun osallistui 30 merkittävintä uutuusautoa, joista toimittajat äänestivät jatkoon kuusi finalistia. Ennen äänestyksiä toimittajat pääsivät tutustumaan uutuuksiin kahdessa koeajotilaisuudessa.

Autot jakautuivat äänestyksessä kahteen ryhmään: perinteistä pystyperäistä henkilöautoa edustavat Ford, Mercedes-Benz ja Kia nousivat selkeästi kahden Volvon ja Škodan edelle.

Voittajaksi noussutta Ford Focusta kiiteltiin erityisesti ajettavuudeltaan. Mercedes-Benz A-sarjaa taas ylistettiin uudesta teknologiasta ja tietysti kotimaisuudestaan. Kia sai kehuja tasaisuudestaan ja Fordiakin pidemmästä takuustaan.

Vuoden Auto Suomessa 2019 lopputulokset:

1. Ford Focus, 175 pistettä
2. Mercedes-Benz A-sarja, 173 pistettä
3. Kia Ceed, 142 pistettä
4. Volvo XC40, 108 pistettä
5. Volvo V60, 95 pistettä
6. Škoda Karoq, 87 pistettä

Nämä 30 uutuusmallia osallistuivat Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilpailun ensimmäiselle kierrokselle.

Tiedote 1.11.2018

Vuoden Auto Suomessa 2019 -finalistit selvillä

Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilpailun ensimmäinen äänestyskierros on päättynyt. 30 uutuusauton joukosta Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet äänestivät jatkoon seuraavan kuusikon: Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-sarja, Škoda Karoq, Volvo XC40 ja Volvo V60.

Äänestys finaalipaikoista oli erittäin tiukka. Sijalle 11 sijoittunut auto jäi vain kahden äänen päähän finaalipaikasta. Neljä autoa jäi yhteen ääneen, ja lopulta vain yksi auto jäi täysin ilman kannatusta.

Kuuden finalistin joukko kohtaa 6. marraskuuta koeajotilaisuudessa, jossa yhdistyksen jäsenet pääsevät vielä kerran vertailemaan autoja. Toinen äänestyskierros sulkeutuu 7. marraskuuta.

Vuoden Auto Suomessa 2019 -voittaja julkistetaan Auto 2018 -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa perjantaina 9.11. Helsingin Messukeskuksessa.

Tiedote 25.10.2018

Vuoden Auto Suomessa 2019 -ehdokkaat julki – arvostetusta tittelistä kilpailee 30 autouutuutta

Vuoden Auto Suomessa 2019 -palkinnosta kilpailee 30 mielenkiintoista uutuusmallia. Voittaja julkistetaan Auto 2018 -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa perjantaina 9.11. Helsingin Messukeskuksessa.

Iso ja perinteinen sedan, vai kuitenkin hieman linjakkaampi menopeli? Kohdistuuko valinta perinteiseen korimalliin, vai miten olisi trendikäs katumaasturi? Onko polttomoottorilla enää mitään virkaa, kun sähkö tekee tuloaan? Jännitystä riittää jälleen, kun Auto- ja liikennetoimittajat ry jakaa tänä vuonna jo viidennen kerran peräkkäin Vuoden Auto Suomessa -palkinnon vuoden tärkeimmälle autouutuudelle.

Tänä vuonna ensimmäisellä äänestyskierroksella tuomariston äänistä kilpailee yhteensä 30 uutuusmallia. Näistä kuusi eniten ääniä saanutta selviytyy toiselle ja ratkaisevalle kierrokselle.

Aikaisempien vuosien tapaan uutuuskirjo on erittäin laaja. Mukaan mahtuu kaikkea pienistä ja kompakteista katumaastureista tämän hetken kuumimpiin sähköautoihin. Mukaan päästäkseen autojen täytyy olla äänestyshetkellä myynnissä Suomessa ja tuomariston koeajettavissa.

Miten voittaja sitten valitaan? Auton uutuusarvon lisäksi tuomaristo arvioi auton rahalle tarjoamaa vastinetta sekä muita ominaisuuksia kuten ajettavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä sekä ympäristöystävällisyyttä.

Finaaliin pääsevät kuusi autouutuutta julkistetaan 1.11. Tämän jälkeen tuomaristo pääsee marraskuun alussa tutustumaan vielä kertaalleen finalisteihin, joiden keskuudesta valitaan Vuoden Auto Suomessa 2019.

VOITTAJA JULKISTETAAN AUTO- JA LIIKENNEGAALASSA

Auto- ja liikennetoimittajien valinta julkistetaan perjantaina marraskuun 9. päivänä Auto 2018 -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa. Vuoden Auto Suomessa 2019 -palkinnon lisäksi gaalassa jaetaan palkintoja ja tunnustuksia auto- ja liikennealan toimijoille, jotka esimerkillään innoittavat muita alan toimijoita.

Palkitsemisten ja tunnustusten lomassa gaalavieraille on luvassa viihdettä Suomen huipulta, kun lavalle nousevat Janna, Roope Salminen ja viihdeorkesteri Dallapé. Juhlan juontavat kilpa-autoilija Emma Kimiläinen ja MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman juontaja Nina Rahkola.

Auto- ja Liikennegaalan huippuhetket ovat nähtävissä MTV3-kanavalla lähetettävässä koosteessa lauantaina 10.11. klo 15.05 ja sunnuntaina 11.11. klo 13.00.

Auto- ja Liikennegaalan järjestelyistä vastaavat Autotuojat ja -teollisuus ry sekä Event Management Group Oy yhdessä Auto- ja liikennetoimittajat ry:n kanssa. Lisätietoja Auto- ja Liikennegaalasta sekä mahdollisuuksista osallistua mukaan löydät osoitteesta autojaliikennegaala.fi.

Vuoden Auto Suomessa 2019 -ehdokkaat:

Audi A6
Audi Q8