Vuoden auto- ja liikennekuva 2020 -kilpailu

Vuoden auto- ja liikennekuva 2020 oli Teemu Granströmin ”Tulevaisuuteen”.

Markus Pentikäinen, "Ajomaani ompi Suomi"
Jari Kohonen, "Myöhäissyksyn värit"

Professori Jorma Uotinen valitsi Auto- ja liikennetoimittajat ry:n järjestämän auto- ja liikennekuvakilpailun voittajaksi Teemu Granströmin kuvan ”Tulevaisuuteen”.

Vuonna 2017 ensimmäisen kerran järjestetty Vuoden auto- ja liikennekuva -kilpailu oli jälleen osana suuren Auto- ja liikennegaalan ohjelmaa. Edellisistä vuosista poiketen kuvien järjestystä eivät päättäneet Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet äänestämällä, vaan valinnan teki professori, tanssitaiteilija Jorma Uotinen, joka löysi ehdokkaan joukosta monia kiinnostavia kuvia.

Kovatasoisen kilpailun voittajakuvaksi Jorma Uotinen valitsi Teemu Granströmin kuvan ”Tulevaisuuteen”, jota professori kuvasi näin: ”Tämä kuva on puhtaasti esteettinen valinta, graafinen kuva, vahvat kontrastit, valo ja pimeys, musta ja valkoinen, hyvä kuvakompositio – kuva ei selitä mitään.” Granströmin KymiRingin uuden moottoriradan varikkopilttuussa ottamasta tummanpuhuvasta kuvasta katsoja voi tunnistaa Volkswagenin uuden ID.3-täyssähköauton.

Toiseksi kilpailussa sijoittunutta Markus Pentikäisen kuvaa ”Ajomaani ompi Suomi” Uotinen luonnehti näin: ”Kuvasta välittyy upea liike, vauhti ja voima – kirkas valo ja vahvat viivat.” Tekniikan Maailman moottoripyörän 40 000 kilometrin käyttötestiraportin avauskuvaa ottaessaan Pentikäinen istui kuvausauton takakontissa ja hyödynsi matalalla paistanutta alkusyksyn aurinkoa, orastavaa ruskaa ja päijäthämäläistä mutkatietä.

Kolmanneksi sijoittuneen kuvan ”Myöhäissyksyn värit” oli ikuistanut Jari Kohonen. Uotinen luonnehti autokuvaa näin: ”Upeat värit, hieno muotoilu – houkutteleva ja lämmin.” Kohonen kuvasi Bentley Continental GT Convertiblen marraskuun koruttomassa pimeydessä Hämeenlinnan kaupunginpuistossa toteuttamalla valaistuksen valomaalauksena älypuhelimen taskulampulla.

Teemu Granström sai palkinnoksi Continentalin rengassarjan ja voittajakuvasta ison kuvasuurennoksen.