Vuoden 2019 mennyttä toimintaa

Sottungsby FBK.
Trollbergan traktorimuseo.

HARRASTEAUTOPÄIVÄ VANTAAN SOTUNGISSA 8.6.2019

Auto- ja liikennetoimittajat järjestämä harrasteautopäivä oli menestys

AuLin ja MOTTn harrasteautopäivä keräsi Vantaan Sotunkiin 8.6. yli 20 osallistujaa.

Ensiksi osallistujat tutustuivat Trollbergan traktorimuseon aarteisiin. Sen jälkeen ohjelmassa oli tutustumin Sotungin vapaaehtoisen palokunnan Sottungsby FBK:n kalustoon, asemaan ja toimintaan.

Jäsenet esittelivät myös omia harrasteautojaan, ja sää suosi myös avoautoilla liikkuneita.

Mukana oli myös useampia lapsia, ja kyyti museopaloautolla oli varmaan ikimuistoinen kokemus.

Lisäksi päästiin Unimog-maastopaloauton kyytiin.

Osallistujien kommenttien perusteella päivä oli onnistunut ja pyttipannu maistui.

Lauri Ahtiainen vauhdissa Mazda MX-5:llä.
Lauri Ahtiainen ja Liga Suksta sijoittuivat luokassaan toiseksi.
Antti Kautosen ja Henri Posan dynaamisesti luotsattu Fiat Panda sai mahtavat aplodit yleisöltä.

BALTIC PRESS RALLY 30.5.-2.6.2019

Perinteinen Baltic Press Rally ajettiin tänä vuonna touko-kesäkuun vaihteessa 30.5.–2.6. Liettuassa.

Vuoden 2019 ralli vei 250 kilometriä Liettuan Klaipedasta Latvian Liepajaan. Kilpailukeskuksena toimi edellisvuosista tuttu Atostogų parkas -hotellikylä Liettuan Palangassa.

Auto- ja liikennetoimittajien viidelle autokunnalle Baltic Press Rally oli jälleen erinomaisen onnistunut. Matkassa oltiin Peugeot 205:llä, Mazda MX-5:llä, Porsche 911:llä ja Fiat Pandalla sekä VIP-ryhmässä Lotus Sevenillä.

Rallin kilpailukalusto ulottui harraste- ja pressiautoista aina Leon Cupra TCR -tehdaskilpuriin asti.

Paikalliset tuntuivat kovasti tykkäävän menosta, mutta Lauri Ahtiainen pokkasi kartturinsa Liga Sukstan kanssa MX-5:llä lopulta luokassaan kakkossijan. Panda ja 205 taas saivat valtavat määrät peukkuja!

Lauri Ahtiaisen lisäksi AuLia vuoden 2019 Baltic Press Rallyssa edustivat Clas von Bell, Antti Kautonen, Henri Posa ja Petri Suuronen.

Kuvat Baltic Press Rally

AULIN KOEAJOPÄIVÄ 21.5.2019

AuLin koeajopäivä toimittajille ja maahantuojille järjestettiin Air Hotel Nummelassa tiistaina 21.5. kello 9-16.

Koeajopäivä on yhdistyksen jäsenistön suosikkitilaisuuksia. Se suo monelle toimittajalle erinomaisen mahdollisuuden tehdä samalla kertaa juttua useammastakin autosta.

Myös maahantuojien edustajat pääsevät koeajopäivän aikana tutustumaan kilpailijoiden tuotteisiin.

Vuoden 2019 koeajopäivässä oli koeajettavana lähes 80 autoa. Niitä oli koeajamassa lähes 80 vierasta ja yli 50 AuLin jäsentä. Kelit suosivat jälleen kerran tapahtumaa.

Toukokuussa 2019 Nummelassa oli koeajettavana lähes 80 autouutuutta. Kuva Suvi Suovaara / EMG
Kelit hellivät koeajopäivään osallistuneita. Kuva Satu Hart / EMG
Pelastuspäivä tarjosi monipuolisesti tietoa pelastuslaitoksen toiminnasta.

KUP PELASTUSPÄIVÄ 11.4.2019 -
Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen esittelytilaisuus

AuLi järjesti 11.4. yhteistyössä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa jäsenilleen tapahtuman, jossa oli mainio tilaisuus tutustua pelastuslaitoksen toimintaan ja kalustoon.

Aamupäivän aikana käytiin läpi tieliikennepelastaminen. Pelastuslaitoksen edustajat kertoivat, miten toimia onnettomuustilanteessa, ja miten pelastuslaitos toimii liikenneonnettomuuksissa. Lisäksi kerrottiin, mitä haasteita uusi autoteknologia tuo pelastajille.

Teoriaosuuden ja vilkkaan keskustelun jälkeen siirryttiin ulos pihalle, missä oli mahdollisuus tutustua pelastuslaitoksen monipuoliseen kalustoon.

Lopuksi pelastuslaitoksen henkilöstö esitteli, kuinka autosta pelastetaan henkilö avaamalla auton kylki.

Tilaisuuteen osallistui kuusi AuLin jäsentä ja kolme MOTT:n jäsentä.

AULIN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS JA
ONNETTOMUUSTIETOINSTITUUTIN
INFO TIISTAINA 26.3.2019

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 11 jäsenen voimin Onnettomuustietoinstituutin tiloissa 26.3.2019 kello 14 alkaen.

Onnettomuustietoinstituutin kuulumiset

Kevätkokouksen jälkeen Onnettomuustietoinstituutti kertoi toiminnastaan ja esiteli Liikennevahinkoportti-palvelun, joka on kansainvälisesti ainutlaatuinen onnettomuustietokanta – missään muussa maassa liikennevakuutusyhtiöt eivät toimita samalla kattavuudella vahinkotietoja yhtenäiseen tietokantaan.

Vaalipaneeli keräsi hyvin yleisöä.

AUTOILU JA ILMASTO -VAALIPANEELI 13.3.2019

AuLi oli yhdessä Autoalan Keskusliiton, Autotuojat ja teollisuuden ja Autoliiton kanssa suunnittelemassa ja toteuttamassa vaalipaneelin 13.3. Sanomatalossa.

Paneeli koostui kahdesta eri paneelista: ensin keskustelivat asiantuntijat, sen jälkeen poliitikot.

Menestykseksi osoittautunut tapahtuma keräsi hyvin yleisöä. Yleisön joukossa oli toimittajien lisäksi autoalan ihmisiä ja eduskuntavaaliehdokkaita.

Paikalla oli noin 15 AuLin jäsentä, ja he raportoivat aktiivisesti tapahtumasta.