Vuoden 2021 mennyttä toimintaa

Luennoitsijat Mikko Pöyhönen, Juha Seppälä, Pasi Rosendahl ja Timo Turkula.
AuLin ex-jäsenellä Jussa Niemisellä oli kaksi mielenkiintoista esitystä.
CTEK:n Jerry Svedlund kertoi latauslaitteista.
Tukholmassa vierailukohteena oli Kamux.

JATKOKOULUTUSSEMINAARI 7.-9.10.2021

Vuoden 2021 jatkokoulutusseminaari järjestettiin Ruotsin-risteilynä 7.-9. lokakuuta. Seminaarin aiheita olivat muun muassa käytettyjen autojen tuonti ulkomailta, autojen sähköistymisen vaikutukset korjaamotoimintaan ja kotilatausasemien rakentaminen.

Seminaariin osallistui 33 AuLin jäsentä ja 14 yhteistyökumppaneiden edustajaa.

Seminaarin esitykset

• Valmet Automotive – Salon akkutehtaan ja sähköautotuotannon tilanne, Aleksi Vetoniemi, akkuliiketoiminnan asiantuntija, Valmet Automotive
• Mitä toimittajan on hyvä tietää sähköautojen latausominaisuuksista, Lauri Ahtiainen, tuottaja, Tekniikan Maailma
• Ajankohtaiskatsaus ladattavien autojen huollosta ja korjauksista korjaamoalalla, Juha Seppälä, kategoria- ja kehitysjohtaja, Örum Oy
• Julkinen lataus: CPO:t vs. EMP:t – latausinfra ja palvelu voivat tulla eri yhtiöiltä, Jussa Nieminen, johtava asiantuntija, Väre Oy
• Tietoturvariskit lataamisen yhteydessä, Virpi Tuulaniemi, erikoisasiantuntija, Kyberturvallisuuskeskus, Traficom (etäesitys)
• Latauspalvelu taloyhtiössä: kartoitus, sähköistys ja kokonaispalvelun rakentaminen, Jussa Nieminen, johtava asiantuntija, Väre Oy
• Latauslaite- ja -asemavaihtoehdot, Jerry Svedlund, head of research, CTEK
• Esimerkki: latausasemien rakentaminen kerrostaloon, Timo Turkula, AuLi
• Sähköauto on palava pommi? Sähköautojen liikenneturvallisuus pelastajien näkökulmasta, Pasi Rosendahl, turvallisuuskouluttaja
• Sähköautojen turvallisuus ja vakuutukset, Mikko Pöyhönen, johtaja, Fennia, ajoneuvovakuutus- ja vahinkopalvelu
• Kamuxin ulkomaantoiminnot ja käytettyjen sähköautojen kauppa Suomeen, Tommi Iiskonmäki, maajohtaja, Kamux Oyj

Kuvaaminen satama-alueella ja Assistor-Uutteran tiloissa oli kielletty, mutta osanottajat saivat jälkikäteen käyttöönsä kuvapaketin.

KESÄRETKI HANKOON 9.7.2021

AuLin kesäretki vuosimallia 2021 suuntautui perjantaina 9. heinäkuuta Hangon vapaasatamaan, missä kymmenen yhdistyksen jäsentä sai kattavan infopaketin sekä vapaasataman että Assistor-Uuttera Oy:n toiminnasta.

Jäsenet matkasivat Hankoon omilla autolla. Satama- ja yritysvierailu päätti Tammisaaressa nautittu päivällinen.

AULIN KOEAJOPÄIVÄ 16.6.2021

AuLin koeajopäivä toimittajille ja maahantuojille järjestettiin Vantaan Vauhtikeskuksessa keskiviikkona 16.6. kello 9-16. Alkuperäinen päivä oli 19.5., mutta tapahtuma siirrettiin toukokuussa voimassa olleiden koronavirusrajoitusten vuoksi kesäkuulle.

Koeajopäivä on yhdistyksen jäsenistön suosikkitilaisuuksia. Se suo monelle toimittajalle erinomaisen mahdollisuuden tehdä samalla kertaa juttua useammastakin autosta. Myös maahantuojien edustajat pääsevät koeajopäivän aikana tutustumaan kilpailijoiden tuotteisiin.

Koeajopäivä palasi koronavälivuoden 2020 jälkeen "lähes omalle paikalleen" kevätkesään, mutta tapahtuma järjestettiin aiemmista koeajopäivistä poiketen logistisesti paremmassa paikassa Vantaan Vauhtikeskuksessa.

Vuoden 2021 koeajopäivässä oli koeajettavana ennätykselliset 94 autoa. Mukana oli 34 automerkkiä ja noin 80 automallia. Niitä oli koeajamassa lähes 70 vierasta ja yli 40 AuLin jäsentä. Kelit suosivat jälleen kerran tapahtumaa.

Kelit hellivät kesäkuun 2021 koeajopäivään osallistuneita. Vantaan Vauhtikeskuksessa oli koeajettavana 94 autouutuutta. Kuva Marko Mäkinen
Yli puoli miljoonaa euroa maksava Bentley Flying Spur V8 oli kallein koeajettava. Kuva Pekka Virtanen

VALOKUVAUSKURSSI 16.6.2021

Koeajopäivän yhteydessä järjestettiin tiivis infotilaisuus autojen kuvaamisesta. Kurssin rehtorina toimi Marko Mäkinen. Kurssi oli avoin myös maahantuojien edustajille. Kurssille osallistui kahdeksan henkeä.

Ohessa on Vuoden auto- ja liikennekuva 2020, joka oli Teemu Granströmin "Tulevaisuuteen".

AULIN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 16.6.2021

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Vantaan Vauhtikeskuksessa 16.6.2021. Kokoukseen osallistui 12 yhdistyksen jäsentä.

Kokouksessa puhetta johti Martti Merilinna (vas.). Kuva Marko Mäkinen