Vuoden 2022 toiminta

Jukka Miettinen (vas.) voitti AuLin golfmestaruuden. Martti Merilinnan viidestä mestaruudesta tuorein on vuodelta 2019. Kuva: Matti Erkkilä/EMG
Kolmesti AuLin golfmestaruuden voittanut Tarja Salo (keskellä) pelasi Jukka Miettisen (oik.) ja urheilutoimittaja Lasse Miettisen kanssa samassa lähtöryhmässä. Kuva: Matti Erkkilä/EMG
Martti Merilinna (oik.) ja urheilutoimittajakonkarit Martti Jaakkola, Esa Maaranen ja Eero Raution ylsivät lähtöryhmittäin pelatussa joukkuekilpailussa toiseksi samalla pistemäärällä voittajajoukkueen kanssa. Kuva: Matti Erkkilä/EMG
XXXIII Rockway Press Golf Open keräsi Kullo Golf Clubin viheriöille Porvooseen lähes 30 median edustajaa. Kuva: Matti Erkkilä/EMG

AULIN GOLFMESTARUUSKILPAILU 8.9.

AuLin golfmestaruusturnauksen kiertopalkintoon saatiin 8.9. Kullo Golf Clubilla Porvoossa uusi nimi, kun Jukka Miettinen vei bistobogina pelatun kisan ensimmäistä kertaa nimiinsä tuloksella 33.

Kaikille median edustajille avoimessa Rochway Press Golf Open -sarjassa Miettinen päätyi sijalle 11. Tasoituksellisena lyöntipelinä ratkotun kamppailun voiton korjasi Helsingin Sanomien urheilutoimittajan Ari Pusa nettotuloksella 70. Miettinen jäi voittajasta kahdeksan lyöntiä.

AuLin golfkisoja kahdeksan perättäistä vuotta (2012–19) hallinneet Tarja Salo ja Martti Merilinna kuittasivat tällä kertaa hopeaa ja pronssia. Merilinnalla on yhteensä viisi mestaruutta ja Salolla kolme.

Viime vuonna molemmat edellä mainitut pokaalit (AuLi:n mestaruus ja median avoin kilpailu) pokannut Moottori Mediaa tuolloin edustanut Mikko Autio siirtyi kevättalvella Kia Finlandin palvelukseen ja kilpailee näin ollen jatkossa MOTT ry:n alaisuudessa. Hän ei tällä kertaa päässyt työkiireiden takia mukaan tapahtumaan.

Aiemmin AuLi ja MOTT ry ovat pelanneet omista mestaruuksistaan, mutta jatkossa sarjat yhdistetään osallistujamäärän kartuttamiseksi. Vuoden 2023 turnaus pelataan 7. syyskuuta.

AuLi ry:n golfmestarit 2008–22

2008 Markku Juntunen
2009 Timo Eskeli
2010 Niko Rouhiainen
2011 Niko Rouhiainen
2012 Martti Merilinna
2013 Martti Merilinna
2014 Tarja Salo
2015 Tarja Salo
2016 Martti Merilinna
2017 Tarja Salo
2018 Martti Merilinna
2019 Martti Merilinna
2020 Toni Jalovaara
2021 Mikko Autio
2022 Jukka Miettinen

Retkeläiset Salpalinja-museolla. Kuva: Marko Mäkinen
Opastetulla kierroksella taistelu- ja yhdyshaudoilla. Kuva: Marko Mäkinen
Kotkaniemessä Pehr Evind Svinhufvudin kotitalolla. Kuva: Marko Mäkinen

AULIN KAAKON KIERROS -kesäretki 3.8.

AuLin kesän 20022 retki kulki työnimellä Kaakon Kierros. Reijo Sukolan järjestämälle pikkubussimatkalle osallistui 13 yhdistyksen jäsentä.

Retken aiheena oli tutustuminen muun muassa (kuljetus)alan suomalaisiin saavutuksiin.

Ensimmäinen kohde oli AuLin entisen jäsenen Esa Korjulan aluille panema Pyhtään uusi lentopaikka Helsinki-East Aerodrome.

Retken pääkohde oli Miehikkälän Salpalinja-museo ja Suomen suurin rakennustyömaa Salpalinja, joka ulottui Virolahdelta Sallaan, ja joka toteutettiin vuosina 1940–44.

Salpalinja-museolta jatkettiin Salpausselän harjanteelta Luumäelle Taavettiin, missä tutustuttiin toiseen sotilaalliseen investointiin eli linnoituskaupunkiin, jota ei tosin koskaan tarvittu tositoimissa.

Taavetista matka jatkui edelleen Salpausselkää pitkin Itsenäisyydentietä (entinen 6-tie) itään Kotkaniemeen, jossa tutustuttiin Pehr Evind Svinhufvudin kotitaloon, joka on nykyään museoitu.

Sekä Salpalinja-museolla että Kotkaniemessä retkeläisiä opasti paikallinen opas, kun siirtymillä oppaana toimi matkanjärjestäjä Reijo Sukola.

AULIN KOEAJOPÄIVÄ 18.5.2022

AuLin koeajopäivä toimittajille ja maahantuojille järjestettiin Air Hotel Nummelassa keskiviikkona 18.5. kello 9-16.

Koeajopäivä on yhdistyksen jäsenistön suosikkitilaisuuksia. Se suo monelle toimittajalle erinomaisen mahdollisuuden tehdä samalla kertaa juttua useammastakin autosta.

Myös maahantuojien edustajat pääsevät koeajopäivän aikana tutustumaan kilpailijoiden tuotteisiin.

Vuoden 2022 koeajopäivässä oli koeajettavana 74 autoa. Mukana oli 30 automerkkiä ja lähes 60 automallia. Niitä oli koeajamassa noin 70 vierasta ja 45 AuLin jäsentä.

AuLin koeajopäivä järjestettiin parin välivuoden jälkeen tutulla paikalla toukokuun puolivälissä. Kuva Jari Kohonen
Nummelassa oli koeajettavana yli 70 autoa. Kuva Marko Mäkinen

AULIN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 18.5.2022

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Air Hotel Nummelassa 18.5.2022. Kokoukseen osallistui 13 yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa puhetta johti Clas von Bell.

Normaalien kevätkokousasioiden lisäksi kokouksessa täydennettiin AuLin hallitusta ja valittiin ajalle 18.5.-31.12.2022 hallituksen jäseniksi Kalle Kalaja ja Tero Kiira.